Mit viseljünk esküvőre – beszéljünk a fazonról!

Előző bejegyzésünkben megbeszéltük az esküvői öltözék etikettben a színek jelentőségét. Sorozatunk második részében most vegyük nagyító alá az esküvői ruha mintájának, fazonjának, stílusának kérdését!

2. esküvői ruha tipp: A ruha fazonja.

Nagyon fontos, ezért nem lehet elég korán leszögezni: egyre sűrűbben fordul elő az, hogy a pár meghatározza az esküvői ruha dresszkódját. Tehát egy erősen körülírt elképzelést azt illetően hogy milyen esküvői öltözékben szeretnék látni a szeretett násznépüket. Ebben az esetben feltétlenül és kötelezően ehhez kell igazodnunk, nincs mese. Ez az Ő nagy napjuk, nincs tehát helye az öncélú lázadásnak. Ha nincs dresszkód és ránk bízza a pár a viseletünket, abban az esetben igazából szinte minden játszhat. Kivéve a túl harsány színeket ahogy erre előző bejegyzésünkben is rámutattunk. Illetve ugyanez a helyzet a minták esetében is, a túl hivalkodó, harsány minta nem szerencsés választás egy etikettnek megfelelő esküvői öltözék esetében. Ha a választott esküvői ruha kivágott vagy térdnél rövidebb, érdemes az esemény jellegét szem előtt és tiszteletben tartva, valamilyen más részlettel, szemet megragadó elemmel ellensúlyozni a rövid ruha igen attraktív megjelenését.

esküvői ruha ötletek

Játszhatunk a stílusjegyekkel is. Ha például olyan ruhát szeretnél választani aminek nincs háta, ellensúlyozhatod ezt azzal, ha a ruha alapvető stílusa egy konzervatívabb irányt követ. Ugyanez vonatkozik például egy mélyebben dekoltált stílusú darabra is.

Kerülendő továbbá például egy olyan szoknya, ami habosabb a torta díszítésénél is; semmi giccs, semmi eltúlzott alj amiben szélesebb lennél a menyasszonynál is 🙂

3. esküvői ruha tipp: A ruha anyaga.

 

esküvői ruha tippek
esküvői ruha stílusok

Itt már sokkal szabadabban garázdálkodhatunk. Nagyszerű választás a selyem, az organza, a csipke, vagy akár egy jó ízléssel kiválasztott metál színű vagy fényesebb csillanású anyag. Vagy akár egy megfelelő ízléssel alkalmazott felvarrt flitter is jól tud mutatni. Itt azonban oda kell figyelni, vékony a határvonal egy ízlésesen flitteres esküvői alkalmi ruha és az újévi koktélruha között.

Megbeszéltük az illő és egyben stílusos esküvői ruha fazonját és anyagát. A következőkben bele vetjük magunkat a csúcs szuper esküvői öltözet választás stílus és kényelmi szempontjaiba. Addig is gyönyörködj menyasszonyi ruha költeményeinkben, kattints IDE csodaszép megvásárolható menyasszonyi ruháinkért, vagy IDE hogyha inkább a bérlést részesíted előnyben! Tarts velünk következő bejegyzésünkre is!

2018-11-14T19:26:11+00:00